Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ - Πέταξαν αυγά στα ΜΑΤ - Έγιναν τρεις προσαγωγές

Εβδομήντα με ογδόντα φοιτητές πέταξαν αυγά στα ΜΑΤ, που διέλυσαν την ομάδα των φοιτητών με χρήση χημικών και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές. 

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 μέσα στο campus του ΑΠΘ, μπροστά από την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό», ενώ οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για την παρουσία των ΟΠΠΙ στο πανεπιστήμιο. Εβδομήντα με ογδόντα φοιτητές πέταξαν αυγά στα ΜΑΤ, που διέλυσαν την ομάδα των φοιτητών με εκτεταμένη χρήση χημικών και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές. 

ΑΠΘ

Οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ βρίσκονται μεταξύ της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Γεωπονικής όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται φοιτητές που φωνάζουν σύνθηματα «έξω οι μπάτσοι από τις σχολές, κουμάντο στις σχολές τους κάνουν οι φοιτητές», ενώ φωνάζουν και συνθήματα κατά της υπουργού Παιδειας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμεως.

Να σημείωθει ότι οι αστυνομικοί ΟΠΠΙ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εντός του ΑΠΘ την περασμένη Τετάρτη προκαλώντας αντιδράσεις φοιτητών.

Η ομάδα των ΟΠΠΙ πραγματοποίησε σήμερα μια μικρή περιπολία εντός του ΑΠΘ ενώ όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι φοιτητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο τους ακολούθησαν ζητώντας τους εξηγήσεις «γιατί είναι στο ΑΠΘ αφού αντιδρά όλη η φοιτητική και πανεπιστημιακή κοινότητα».

Με δηλώσεις τους φοιτητές καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιστατικά παρεμπόδισης φοιτητών να μπουν στις σχολές τους με «αστυνομικούς των ΜΑΤ να τους ζητούν ταυτότητα».

ΟΠΠΙ

Μάλιστα όπως είπαν χθες υπήρξε περίπτωση φοιτητή που πήγε να μπει στο Βιολογικό ο οποίος αρνήθηκε να δείξει την ταυτότητα σε άνδρα των ΜΑΤ και έχασε το μάθημα στο οποίο θα εξεταζόταν. Επίσης επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την αστυνομία και τα ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΑΠΘ

Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, δήλωσε από πλευράς του ότι «θεωρώ ότι είναι λάθος η εγκατάσταση της  Πανεπιστημιακής Αστυνομιάς. Ζήτω από την κυβέρνηση τουλάχιστον να αναβάλλει κατ’αρχας την εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου νόμου».

Πηγή: voria.gr