Θεσσαλονίκη-κορωνοϊός: 4 κρούσματα σε εργοστάσιο στο Λαγκαδά

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τουλάχιστον τεσσάρων εργαζομένων σε μεγάλη επιχείρηση, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο «συναγερμός» σήμανε από την Τρίτη, όταν εργαζόμενος που ήταν εμπύρετος, έκανε το τεστ και βρέθηκε θετικός, ενώ μέχρι στιγμής και όπως δήλωσε στο GRTimes ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, θετικοί είναι – χωρίς συμπτώματα – άλλοι τρεις εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχματζίδη, η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ η διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι εργαζόμενοι αναμένεται να υποβληθούν όλοι σε τεστ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, εργοστάσιο κατασκευής κτηνιατρικού εξοπλισμού, βρίσκεται έξω από την πόλη του Λαγκαδά και απασχολεί σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 100 άτομα.

Όπως είπε ο δήμαρχος, είναι τα πρώτα «ομαδικά» κρούσματα στην περιοχή, με τον Λαγκαδά μέχρι στιγμής να έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Πηγή: GRtimes