Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι 2,5 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον δήμο Θεσσαλονίκης - Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Ιπποκράτειο και έγινε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή λόγω προβλήματος στις αμυγδαλές

Τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 2,5 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κοριτσάκι εντόπισαν νεκρό σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του ιδρύματος.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λοίμωξη του αναπνευστικου ωστόσο φως στα ακριβή αίτια θα δώσουν οι ιστολογικες και τοξικολογικες εξετάσεις.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Ιπποκράτειο και έγινε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή και επανεξέταση σε 10 ημέρες, με πιθανότατα χειρουργικής αντιμετώπισης στις αμυγδαλές (υπερτροφία αμυγδαλών και ρινίτιδα).

Δεν νοσηλεύτηκε και επέστρεψε στη δομή. Όταν διαπίστωσαν οι εργασόμενοι του ιδρύματος ότι δεν έχει τις αισθήσεις του, ειδοποίησαν και έσπευσε ασθενοφόρο με κινητή μονάδα και έγινε ΚΑΡΠΑ.

Είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να δοθεί στη μητέρα του, έπειτα από δύο χρόνια φιλοξενείας του στο ίδρυμα.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στο Ίδρυμα  μετέβη ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου για να εποπτεύσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Επί τόπου έσπευσε και ο ιατροδικαστής.

Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος που βρέθηκε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, ανέφερε πως το παιδάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. “Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες. Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού, τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις“, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. “Θα γίνει ΕΔΕ. Η ΕΔΕ έχει να κάνει ότι όταν υπάρχει ένα τραγικό γεγονός ακόμη και όταν φαίνεται ότι έγιναν όλα όπως πρέπει αυτό πρέπει να αποδεικνύεται. Ο Άγιος Στυλιανός έχει φήμη, έχει ιστορία 100 χρόνων αλλά πέρα από αυτά, είναι ένα τραγικό γεγονός και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες“, υποστήριξε.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

“Θα ήθελα καταρχάς να δηλώσω ότι και ο ίδιος προσωπικά και τα μέλη του ιδρύματος αισθανόμαστε βαθιά συντετριμμένοι για το δραματικό γεγονός που συνέβη σήμερα και αφορά ένα παιδάκι 2,5 ετών που φιλοξενούταν στη δομή του Αγίου Στυλιανού, το οποίο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο του προσωπικού όσο και του ΕΚΑΒ, το οποίο ευχαριστούμε γιατί έφτασε άμεσα, δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουμε στη ζωή.

Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες, ο Άγιος Στυλιανός έχει μια μακρά ιστορία στη φροντίδα των παιδιών, μια τέτοια απώλεια δεν θλίβει απλά, συνταράζει όλους μας. Παρότι αφορά ένα παιδί που αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα, μόλις χθες είχε διακομιστεί κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος και το είχαν δει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ειδικοί συνάδελφοι, τέθηκε σε αντιβιοτική αγωγή και φαρμακευτική αγωγή την οποία από χθες είχαμε ξεκινήσει, Παρόλα αυτά, η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων, έγιναν όλες οι προσπάθειες που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουν στη ζωή.

Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού, τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τη συνδρομή τους. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πάντοτε με σεβασμό στη μνήμη αυτού του παιδιού αλλά και ως οφείλει και η κάθε υπηρεσία και οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες σε δεύτερο χρόνο γιατί αυτή τη στιγμή προέχει η Αστυνομία να τελειώσει το έργο της και το παιδί να αναπαυθεί όπως ορίζει η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, όπως πρέπει.

Θα γίνει ΕΔΕ. Η ΕΔΕ έχει να κάνει ότι όταν υπάρχει ένα τραγικό γεγονός ακόμη και όταν φαίνεται ότι έγιναν όλα όπως πρέπει αυτό πρέπει να αποδεικνύεται. Ο Άγιος Στυλιανός έχει φήμη, έχει ιστορία 100 χρόνων αλλά πέρα από αυτά, είναι ένα τραγικό γεγονός και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Είχε χρόνια προβλήματα με ωριλά θέματα. Γινόταν οι απαραίτητες ενέργειες και ακολουθούσαμε τις οδηγίες των γιατρών”

Πηγή: skai.gr