Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στην Αριστοτέλους (φωτό)

Επιχείρηση κατά του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον άξονα της Αριστοτέλους, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, ως μικρό κλιμάκιο του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης (ΣΥΚΕΑΑΠ).

Οκτώ δημοτικοί αστυνομικοί και έξι αστυνομικοί έλεγξαν παράνομους μικροπωλητές, που είχαν γεμίσει την περιοχή, όπως κάθε χρόνο, εκμεταλλευόμενοι την εορταστική περίοδο και την παρουσία πλήθους κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν οι πλανόδιοι πωλητές. Σε έναν από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο από τη δημοτική αστυνομία, ενώ σε άλλους έγιναν συστάσεις, καθώς βρισκόταν σε άλλο σημείο από αυτό που όριζε η άδειά τους. Στη θέα του μικτού κλιμακίου κάποιοι από τους παράνομους μικροπωλητές απομακρύνθηκαν πριν τους γίνει έλεγχος.

Ήδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η Δημοτική Αστυνομία με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και υπό το συντονισμό του ΣΥΚΕΑΑΠ πραγματοποιεί οργανωμένες επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου σε διάφορα σημεία της πόλης.

Μία από τις μεγάλες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου σε αποθήκη στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου είχαν κατασχεθεί 11.720 «μαϊμού» κολώνιες. Επιχειρήσεις είχαν λάβει χώρα και τους προηγούμενους μήνες σε παράνομη λαϊκή στο Ντεπώ και στην Ξηροκρήνη.
 

Πηγή: voria.gr 

Πηγή: skai.gr