Νέα ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο Αριστοτέλειο - Δείτε φωτογραφίες-βίντεο

Νέα ένταση σημειώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη εντός του ΑΠΘ μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, με τους αντιεξουσιαστές να διεκδικούν ανακατάληψη χώρου εντός του πανεπιστημίου.

Ομάδα αποτελούμενη από 10 άτομα που ήταν πάνω στην ταράτσα της Σχολής Θετικών Επιστημών πέταξε αντικείμενα, μπογιές και κάδους κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Η ομάδα επιτέθηκε με αντικείμενα και κατά των ατόμων που κάνουν εργασίες στο “Στέκι στο Βιολογικό”.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Μ. Τρίτη, συνεχίζονται οι εργασίες στο “Στέκι στο Βιολογικό” παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μια κατάληψη που κράτησε 34 χρόνια

Από χθες νωρίς το πρωί ειδικά συνεργεία είχαν πάει στο σημείο και άρχισαν να απομακρύνουν σταδιακά τα δομικά υλικά, αλλά και όσα άλλα αντικείμενα είχαν απομείνει στον χώρο της πρώην κατάληψης ( «Στέκι στο Βιολογικό»), προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης της νέας βιβλιοθήκης που αναμένεται να εξυπηρετεί σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές αρχές, χιλιάδες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και μέλη του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού.

Στις 31 Δεκεμβρίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κάνει έφοδο στην κατάληψη που λειτουργούσε επί περίπου 34 χρόνια, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από φοιτητές του αντιεξουσιαστικού χώρου και από αλληλέγγυους, οδηγώντας σε πολυήμερες κινητοποιήσεις.

Στη διάρκεια τους μάλιστα, επιχείρησαν να κάνουν και νέα κατάληψη χώρου, εντός του ΑΠΘ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν και πάλι στις 12-1-2022, προκειμένου να αποδώσουν τον χώρο ξανά στο πανεπιστήμιο. 
 

Πηγή: thestival.gr