Διερμηνέας αραβικών συνελήφθη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης για συνέργεια σε διακίνηση μεταναστών

Οι μετανάστες υποστήριξαν ότι πλήρωσαν από 4.000 ευρώ ο καθένας στα Υψάλα από όπου και μεταφέρθηκαν στο ελληνικό έδαφος

Ένας Ιρακινός, διερμηνέας αραβικών, που μάλιστα είναι στον επίσημο κατάλογο που χρησιμοποιούν οι αρχές για τη διερμηνεία σε υποθέσεις μεταναστών, συνελήφθη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της συνέργειας σε διακίνηση μεταναστών.

Λιμενικοί αντιλήφθηκαν χθες τέσσερις μετανάστες, οι δύο από τη Συρία και οι δύο από την Παλαιστίνη, να πηδούν από ένα φορτηγό με τουρκικές πινακίδες, το οποίο βρισκόταν στον χώρο του τελωνείου και τους συνέλαβαν.

Στη διάρκεια της εξέτασης οι μετανάστες υποστήριξαν ότι πλήρωσαν από 4.000€ ο καθένας στα Ύψαλα από όπου και μεταφέρθηκαν στο ελληνικό έδαφος.

Σε πάρκινγκ φορτηγών στη Θράκη, επιβιβάστηκαν στην καρότσα του φορτηγού και είχαν ως προορισμό το εσωτερικό της χώρας.

Η εξέταση των παράτυπων μεταναστών συνεχιζόταν και ενώ αυτοί ήταν κρατούμενοι, εμφανίστηκε ο Ιρακινός διερμηνέας, μαζί με έναν νεαρό δικηγόρο. Ο τελευταίος είπε πως ειδοποιήθηκε από τον διερμηνέα, προκειμένου να πάρει εξουσιοδοτήσεις για να καταθέσει για λογαριασμό τους αιτήματα ασύλου.

Διερμηνέας και δικηγόρος οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος και θα συνεχιστεί η έρευνα για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Όσο για τον διερμηνέα, του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών με σκοπό το κέρδος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του υπάρχει και άλλη δικογραφία για παρόμοια αδικήματα στην Κομοτηνή.

Πηγή: Voria.gr