Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι οι ταράτσες στις οποίες κινήθηκαν με παρκούρ οι δύο δράστες - Φωτό-Βίντεο

Το μαύρο βέλος δείχνει το σημείο όπου κινήθηκαν οι δράστες καθ’ όλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή τους

Σε ένα τετράγωνο εύκολης πρόσβασης για κάποιον που έχει ικανότητες στο παρκούρ και το οποίο περιλαμβάνει διόδους στις ταράτσες της εκκλησίας του Αγίου Μηνά (μαζί με το καμπαναριό του), εγκαταλελειμμένα για χρόνια νεοκλασικά κτίρια και καταστήματα καθώς επίσης και ένα υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών και το Εβραϊκό Μουσείο κινήθηκαν οι δύο δράστες, οι οποίοι φέρονται να έβαλαν φωτιά σε κατάστημα επί της Βενιζέλου.

Στη φωτογραφία το κόκκινο βέλος δείχνει το σημείο και το κτίριο από όπου προκλήθηκε η φωτιά περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα και η οποία κατέκαψε ολοσχερώς ένα μαγαζί με είδη πληροφορικής και προκάλεσε φθορές σε άλλα δύο με κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα καθώς επίσης – όπως μπορείτε να διακρίνεται από τη φωτογραφία – και στους άλλους δύο ορόφους.

Παρκούρ


Το μαύρο βέλος, δείχνει το σημείο όπου κινήθηκαν οι δράστες, καθ’ όλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή τους, ενώ το γαλάζιο βέλος δείχνει το σημείο στο οποίο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σενάρια σκόπευαν να «χτυπήσουν» δηλαδή το υποκατάστημα αλυσίδας ηλεκτρικών, καθώς επίσης και το Εβραϊκό Μουσείο, το οποίο ωστόσο φυλάσσεται από αστυνομικό γκισέ.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος δράστης που συνελήφθη, πήδηξε από το σημείο που δείχνει το δεύτερο γαλάζιο βέλος, ακριβώς μπροστά από την πρόσοψη του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά και προσπάθησε να διαφύγει χωρίς επιτυχία από την ομώνυμη οδό με κατεύθυνση τα λαδάδικα. Μάλιστα στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί του έπεσε και η μαύρη μάσκα με το σατανικό χαμόγελο, η οποία εντοπίστηκε στο οδόστρωμα επί της Ίωνος Δραγούμη.

Ο δεύτερος κατέβηκε από τη σκάλα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία, επί της Βασιλέως Ηρακλείου, έπειτα από παραινέσεις ιερέα ο οποίος με το που κατέβηκε τον πήρε αγκαλιά πριν του περαστούν χειροπέδες και οδηγηθεί στο περιπολικό.

Παρκούρ

Πηγή: grtimes.gr