Θεσσαλονίκη: Αθώος 46χρονος νηπιαγωγός για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος 5 παιδιών

Σε πρώτο βαθμό, το 2020, είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς σε συνολική φυλάκιση 6 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ανά μέρα

Αθώος κρίθηκε από το Εφετείο 46χρονος νηπιαγωγός ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος 5 ανήλικων μαθητών, στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Σε πρώτο βαθμό, το 2020, είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς σε συνολική φυλάκιση 6 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ανά μέρα. Αρχικά παραπέμφθηκε να δικαστεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος.

Τελικά, από το Πρωτοβάθμιo Δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 46χρονος νηπιαγωγός, έβρεχε με νεροπίστολο τα παιδάκια και τραβούσε τις μπλούζες για να βλέπει τα κορμάκια τους ενώ φορούσε στενές φόρμες. Ύστερα από καταγγελίες των γονέων 5 νηπίων και σχετική αναφορά της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κινήθηκε η ποινική δίωξη.

«Δεν ήρθε ποτέ κανένας γονέας να παραπονεθεί. Κι εγώ είμαι πατέρας μιας κόρης. Από πρώτη στιγμή που πήγα στο σχολείο δεν με είδαν με καλό μάτι. Δεν φορούσα στενές φόρμες. Μάλλον δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι ήρθε άνδρας νηπιαγωγός. Κανένας δεν έκανε μήνυση, όλοι οι γονείς κρύφτηκαν πίσω από μια αναφορά που έκαναν στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είμαι αθώος, δεν έχω κάνει τίποτα. Ήταν λάθος μου, για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Ήταν ένα παιχνίδι» ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

Πηγή: grtimes.gr