Θεσσαλονίκη: Αρνητικές για κορωνοϊό οι εξετάσεις του Έλληνα ασθενή

Ο 62χρονος που είχε μπει σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα της μοριακής εξέτασης για τον κορωνοϊό 2019-nCoV που διενήργησε το Ινστιτούτο Παστέρ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ήταν αρνητικό.

Ο 62χρονος Έλληνας, νοσηλεύεται από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου για προληπτικούς λόγους σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συμπτώματα που εμφάνιζε ο άνδρας, όσο και η χρονική στιγμή του ταξιδιού του στην κινεζική πόλη Γουχάν, συνέκλιναν περισσότερο στο ό,τι πάσχει από απλή γρίπη.

Ο ασθενής, που εισήχθη χθες στον ένα εκ των δύο θαλάμων αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κινητοποίησε το νοσηλευτικό ίδρυμα, το Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το υπουργείο Υγείας. Κι αυτό διότι εκτιμήθηκε πως το περιστατικό ήταν σοβαρό έχοντας ιστορικό ταξιδιού το τελευταίο 20ήμερο στην πόλη Ουχάν της Κίνας όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου κορωνοϊού αλλά και γιατί ο άνδρας είχε εκδηλώσει ήπια συμπτώματα που παρέπεμπαν στη λοίμωξη που ο νέος ιός προκαλεί.

Ο 62χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης της Α’ παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να βγάλει επίσημη ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή. 
 

Πηγή: skai.gr