Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκε νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας -η τρίτη σε λίγες ημέρες- αποκάλυψαν οι έρευνες της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί, αφού εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 23χρονου άνεργου δράστη, διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που έγινε, την Πέμπτη το πρωί, στο σπίτι του, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε φορητό υπολογιστή και σε σκληρό δίσκο υπολογιστή πάνω από 1.500 αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δράστης δεν συνελήφθη, διότι βρίσκεται στο εξωτερικό. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνέλαβε για κατοχή και διακίνηση παρόμοιου υλικού έναν 35χρονο στη Θεσσαλονίκη κι ένα 52χρονο στην Κέρκυρα.

Μάλιστα, ο πρώτος κατείχε περισσότερα από 30 χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία και επρόκειτο για το μεγαλύτερο σε μέγεθος υλικό, που εντόπισαν οι αρχές της Βόρειας Ελλάδας σε ένα μόνο άτομο.
Πηγή: skai.gr