Θεσσαλονίκη: Με τη μέθοδο του ριφιφί διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στην Εγνατία τα ξημερώματα

Άνοιξαν τρύπα σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτίριο και μπούκαραν σε κοσμηματοπωλείο  

Την εγκαταλελειμμένη στοά Κολόμβου, στην οδό Εγνατίας, εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες του ριφιφί του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το κλειστό μαγαζί από το οποίο άνοιξαν την τρύπα για να εισέλθουν στη συνέχεια στο κοσμηματοπωλείο γειτνιάζει με τη στοά. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να μην χρειάστηκε να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο του κλειστού καταστήματος, το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως αρτοζαχαροπλαστείο, αλλά να μπήκαν από τη στοά όπου ήξεραν ότι θα δρούσαν ανενόχλητοι.

ριφιφι

Πιθανόν μάλιστα η είσοδός τους στο άδειο κατάστημα να έγινε από ένα στόρι το οποίο ανεβοκατεβαίνει εύκολα.

Από το ίδιο σημείο φαίνεται πως πέρασαν και τα διαρρηκτικά εργαλεία για να ανοίξουν στη συνέχεια την τρύπα, σπάζοντας την διπλή σειρά τούβλων και έτσι μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο. Αυτό το σενάριο είναι το πιο πιθανό, σύμφωνα και με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, από τον οποίο το νοικιάζει ο κοσμηματοπώλης.

Το κατάστημα φαίνεται μετά το ριφιφί να έχει λεηλατηθεί με τις προθήκες να είναι σχεδόν άδειες. Οι δράστες στον ελάχιστο χρόνο που είχαν, κατάφεραν να αποσπάσουν χρυσαφικά, κοσμήματα και ρολόγια. Στο σημείο έφτασε και η σήμανση.

Τα άτομα διέφυγαν και αναζητούνται. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Πηγή: Voria.gr