Θεσσαλονίκη: Aγωνία από τους Ουκρανούς για τις 20 ημέρες πολέμου – «Πόσο ακόμα;» - Δείτε εικόνες και βίντεο

Όπως από την πρώτη ημέρα του πολέμου, έτσι και σήμερα, Τρίτη, στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν Ουκρανοί διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν την λήξη των εχθροπραξιών στη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή.

Σήμερα, 20 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου οι διαμαρτυρόμενοι Ουκρανοί έφτιαξαν πλακάτ, μέσω του οποίου εκφράζουν την αγωνία τους, για όλα όσα συμβαίνουν στα αστικά κέντρα της πόλης, όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη, τη Χερσώνα. Συγκεκριμένα το πλακάτ το οποίο τοποθέτησαν στο πλακόστρωτο κομμάτι της Πλ. Αριστοτέλους ανέγραφε: «20 ημέρες πολέμου, 3.000 άμαχοι νεκροί, 400.000 πεινασμένοι και διψασμένοι στη Μαριούπολη. Πάνω από 1.000 κτίρια και 28 εκκλησίες βομβαρδισμένες. Πόσο ακόμα;».

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους και φωνάζοντας συνθήματα, κράτησαν χαρτόνια που έγραφαν χαρακτηριστικά «Εγώ είμαι το Κίεβο», «Εγώ είμαι το Ιρπίν», «Εγώ είμαι το Μικολάιβ», καθώς επίσης και «Όχι στον πόλεμο», «Όχι στη ρωσική εισβολή».

Στη συνέχεια από την οδό Μητροπόλεως ακολούθησαν την καθιερωμένη πορεία με προορισμό το προξενείο της Ρωσίας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στο οποίο έχει τοποθετηθεί φραγμός από Αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: grtimes