Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα και μέτρα ο εορτασμός σε όλη τη χώρα (pics, vid)

Διαφορετικός είναι για μια ακόμα χρονιά ο εορτασμός των Θεοφανείων, καθώς η επέλαση της Όμικρον απαιτεί μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Σε πείσμα του κορωνοϊού, στις περισσότερες περιοχές γίνεται η τέλεση του αγιασμού των υδάτων με λαμπρότητα.

Στην Αθήνα έγινε ο καθιερωμένος Καθαγιασμός των Υδάτων στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι  με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Στον Πειραιά και φέτος έπεσαν για το σταυρό βατραχάνθρωποι με στολές.

Στη Θεσσαλονίκη ο Καθαγιασμός των Υδάτων έγινε στον Θερμαϊκό Κόλπο, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Στην Πάτρα η Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων της πόλης.

Στη Λάρισα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στην Γέφυρα του Πηνειού.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια και στο Μεσολόγγι. Η ρίψη του Τίμιου Σταυρού έγινε στο λιμάνι της πόλης.

Υπάρχουν ωστόσο και περιοχές όπου δεν θα γίνει ρίψη του Τίμιου Σταυρού εκτός ναών λόγω της πανδημίας με αποφάσεις οικείων Μητροπόλεων.

Στα Ιωάννινα η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη Λίμνη των Ιωαννίνων, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του Μητροπολίτη Μάξιμου.

Στην Άρτα, σε συνεννόηση της Μητρόπολης με τον Ιατρικό Σύλλογο, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί φέτος η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Αράχθου ενώ ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με ανακοίνωση του, κάνει γνωστό ότι η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από το Γεφύρι της Πλάκας δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος τα Θεοφάνεια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

Επίσης από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ανακοινώνεται ότι λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού σε χώρους έξω από τους Ι. Ναούς (ποτάμια, λίμνες, συντριβάνια κ.λπ.), της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας.

Πηγή: skai.gr