Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρα και τις εταιρείες του

Ο οικονομικός εισαγγελέας με την παραγγελία του ζητά να ερευνηθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών στις οποίες φέρεται να συμμετείχε και δήλωνε στο πόθεν έσχες του ο κ. Χειμάρας

Προκαταρκτική έρευνα για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα λόγω καταγγελιών για παραβιάσεις του ασυμβίβαστου των βουλευτών, διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.
Ο οικονομικός εισαγγελέας, διερευνά ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων, όπως εκείνα της απιστίας η άλλων που διώκονται αυτεπάγγελτα, ενώ έχει ζητήσει να ελεγχθούν οι συμβάσεις εταιρειών στις οποίες μετείχε ο πρώην βουλευτής και είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες που είχε υποβάλλει ο παραιτηθείς βουλευτής.
Πρόκειται για εταιρείες όπως , Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής.
 Ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά επί της ουσίας αν έχουν προκύψει παραβάσεις του άρθρου 57 του συντάγματος που θεμελιώνει ασυμβίβαστα για τους βουλευτές σε σχέση με συμβάσεις με το δημόσιο η φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πηγή: skai.gr