Θανάτωση χιμπατζή: Ελεγκτές στο Αττικό Πάρκο – Αναγκαία διαδικασία και όχι δολοφονία, λέει ο Λεσουάρ στον ΣΚΑΪ

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου προανήγγειλε ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στο χώρο των χιμπατζήδων. Τι είπε για τις αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων.

Έλεγχο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πραγματοποιεί αυτή την ώρα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, μετά το σάλο που προκλήθηκε λόγω της θανάτωσης χιμπατζή που διέφυγε.

«Περιμένουμε την έρευνα πώς και πώς», τόνισε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουάρ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως είπε ο χιμπατζής «Μπαζού» ήταν 27 ετών και βρισκόταν στο Πάρκο εδώ και 15 χρόνια και μέχρι πριν από 2 με 3 μήνες ήταν αρχηγός της ομάδας. Το πρωί που διέφυγε φαίνεται πως είχε έντονη διαμάχη με όλους τους άλλους χιμπατζήδες να τον κυνηγούν με αποτέλεσμα να αγνοήσει ακόμα και τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

«Σίγουρα χτύπησε, αλλά τα αγνόησε μέσα στον πανικό. Μόνο αυτή την εξήγηση έχουμε», τόνισε ο κ. Λεσουάρ.

Ο ιδρυτής του πάρκου ισχυρίστηκε πως η θανάτωση του ζώου ήταν η μόνη εναλλακτική καθώς η νάρκωση δεν θα λειτουργούσε άμεσα σε έναν χιμπατζή σε τέτοια κατάσταση και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα έπρεπε να προστατευτούν οι φροντιστές.

«Δεν το δολοφονήσαμε. Φτάσαμε στην αναγκαία διαδικασία για να προστατεύουμε τους φροντιστές και ενδεχομένως κάποιους περιοίκους. Υπάρχει πρωτόκολλο», τόνισε.

Προανήγγειλε ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στο χώρο των χιμπατζήδων και χαρακτήρισε φυσιολογική την αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων που χθες πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το πάρκο.

Πηγή: skai.gr