Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μάνα των τριών παιδιών από την Πάτρα - Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μάνα των τριών παιδιών από την Πάτρα - Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα έφεραν οι νεώτερες πληροφορίες για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου, διαβιβάστηκε η δικογραφία στην Εισαγγελία της Αθήνας και μελετάται από την Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου από στιγμή σε στιγμή να ασκηθεί ποινική δίωξη. Την υπόθεση χειρίζεται η ίδια η προϊσταμένη της εισαγγελίας, η κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Ολες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δίωξη θα αφορά στις ανθρωποκτονίες των τριών παιδιών και η Εισαγγελία θα στείλει την υπόθεση σε ανάκριση. 

Όπως μεταδίδει από την Πάτρα ο ανταποκριτής του Σκάι, Χρήστος Στρατουλάκος, περίπου στις 17.15, αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα και ζήτησαν από τη μητέρα των τριών παιδιών να τους ακολουθήσει. Στις 19.30 οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισήμανε ότι η ιατροδικαστική εξέταση στο τρίτο παιδί έδειξε κάποιο «εκκωφαντικό εύρημα». Για να κινηθεί η διαδικασία που κινήθηκε, σημείωσε, πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει και η αιτία και ο μηχανισμός θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. «Μιλάμε για μια ισχυρή πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας», είπε.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr θέμα χρόνου είναι η λύση του μυστηρίου με τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οι ιστολογικές και τοξικολογικές στην Τζωρτζίνα έχουν ολοκληρωθεί και τα ευρήματα βρίσκονται στα χέρια του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος θα συντάξει το πόρισμα με το οποίο θα προσδιορίζει την αιτία θανάτου της 9χρονης.

Ο πρώτος γύρος των τοξικολογικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τον κ. Μπουζιάνη να ζητά περαιτέρω έλεγχο του δείγματος εξαιτίας «ύποπτης» ουσίας που ανιχνεύτηκε στην 9χρονη. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης πρόκειται για φαρμακευτική ουσία η οποία δεν συγκαταλέγεται στα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά σκευάσματα -τρία έως πέντε τον αριθμό- που χορηγούνταν στο άτυχο κορίτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega η εν λόγω ουσία είναι η κεταμίνη.

Ο ιατροδικαστής ζητά να μάθει την ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι ικανή να προκαλέσει θάνατο ή όχι. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε περίπτωση υπερδοσολογίας μπορεί να γίνει τοξική προκαλώντας αλλεργική αντίδραση και σε σύντομο χρόνο θάνατο από ασφυξία λόγω οιδήματος που αποφράσει τις αεραγωγούς οδούς.

Στον οργανισμό της 9χρονης είχει εντοπιστεί σε μεγάλες συγκεντρώσεις και η ουσία τροπονίνη. Το συγκεκριμένο εργαστηριακό εύρημα, είχε ανιχνευτεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας όσο ακόμα βρισκόταν εν ζωή και πιο συγκεκριμένα όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πάτρας. Η τροπονίνη είναι μια πρωτεϊνη και είναι πιθανό τα αυξημένα επίπεδά της να οφείλονται στην κατάσταση της υγείας της 9χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιατρικοί φάκελοι και των τριών παιδιών της οικογένειας (Μαλένας, Ίριδας και Τζωρτζίνας) βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι συγκεντρώνουν καταθέσεις, μεταξύ άλλων, από γιατρούς και νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στη διαχείριση των τριών περιστατικών. 

Πηγή: skai.gr