Κλείσιμο

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Σε βάθος η αναζήτηση ευθυνών - Τι είπε η νοσοκόμα - Το απόγευμα η κηδεία του άτυχου άνδρα

Σήμερα αναμένεται η παραίτηση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με τον οποίο επικοινώνησε χθες ο υπουργός Υγείας - Βαρύς φαίνεται πως θα πέσει ο πέλεκυς και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο πατρινό, όταν έφθασε στο νοσοκομείο. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη πως ο 49χρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος έχασε την ζωή του επειδή δεν τον περιέθαλψαν στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, όπου είχε σπεύσει το βράδυ της Τετάρτης.

Ήδη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ από την ΕΔΕ που ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί άμεσα θα υπάρξουν συνέπειες για όσους ευθύνονταν για την τραγική κατάληξη του περιστατικού.

Σήμερα το πρωί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Διοικητής του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος θα υποβάλει την παραίτησή του, όπως άλλωστε του ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ο υπουργός είχε χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή, από τον οποίο ζήτησε να τον διευκολύνει και να παραιτηθεί από την θέση του, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμιά ένσταση από τον Ηλία Θεοδωρόπουλο. Έτσι, σήμερα το πρωί αναμένεται να φθάσει στο υπουργείο του mail με την παραίτησή του. 

Η καθυστέρηση της ενημέρωσης του υπουργείου για το τραγικό περιστιατικό ήταν ένας από τους λόγους που ο Θάνος Πλεύρης θέλησε να απομακρύνει τον διοικητή του ιδρύματος.

Η νοσοκόμα

Βαρύς φαίνεται πως θα πέσει ο πέλεκυς και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο πατρινό, όταν έφθασε στο νοσοκομείο. 

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, όταν ο άνδρας έφθασε στο νοσοκομείο, που δεν εφημέρευε, αλλά αποφάσισε να ζητήσει εκεί βοήθεια καθώς διέμενε στην ευρύτερη περιοχή, η νοσοκόμα στα ΤΕΠ δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, απλά του είπε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου, που είχε εφημερία για να τον δει γιατρός.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη.

Ωστόσο, παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν καλά, δεν κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (περίπου 70 γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων) για να τον περιθάλψει.

Όπως πληροφορείται το tempo24, η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη.

Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Η ΕΔΕ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης πήρε στα χέρια του το πόρισμα της κατεπείγουσας έρευνας χθες το απόγευμα (την είχε ζητήσει νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας) και αμέσως διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, αναζητούνται και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Το απόγευμα η κηδεία

Στο μεταξύ, σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον Θεόδωρο Νεμουτιάνο, που έφυγε αδόκητα από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο άτυχος άνδρας θα κηδευτεί στο Σκιαδά Τριταίας.

Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Πηγή: tempo24.news