Συνάντηση με τον Πλεύρη ζητούν οι γονείς της 3χρονης που πέθανε: «Έχουμε αποκαλυπτικά στοιχεία»

Αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη κατέθεσε σήμερα η οικογένεια του 3χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του αιφνίδια και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο «Παπαγεωργίου».

Στην επιστολή ζητούν να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας από κοντά, επισημαίνοντας ότι τα όσα θα του πουν είναι «άκρως αποκαλυπτικά και θα σας βοηθήσουν να καλυτερεύσετε τις συνθήκες νοσηλείας απλών και ανυπεράσπιστων πολιτών στα νοσοκομεία της πατρίδας μας, για να μην επαναληφθεί ένας παρόμοιος και άδικος θάνατος, που παραμένει μέχρι και σήμερα (18 ημέρες από την εισαγωγή της κόρης μας στο παραπάνω Νοσοκομείο και 6 ημέρες από τον θάνατό της) αδιάγνωστος».

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι δεν απεστάλη ακόμη ο ιατρικός φάκελος, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί και από την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία, αλλά και ενώ έχει κατατεθεί επίσημα αίτημα στο Α.Τ. Τούμπας για την κατάσχεσή του. Παράλληλα, οι γονείς εκφράζουν και ένα παράπονο για το «Παπαγεωργίου», ότι δεν επικοινώνησαν καν μαζί τους, για να εκφράσουν συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του παιδιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η οικογένεια του παιδιού θέλει να επιδείξει ορισμένα στοιχεία και ντοκουμέντα στον υπουργό Υγείας, ώστε να διευκολύνει ακόμη περαιτέρω την έρευνα που διέταξε και που αφορά την πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση.

Υπεβλήθη σε βιοψία για τον μυελό των οστών στο ΑΧΕΠΑ 

Επίσης, ακόμη ένα στοιχείο το οποίο εγείρει αρκετά ερωτήματα είναι ότι το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου υπεβλήθη σε βιοψία για τον μυελό των οστών. «Έχουμε πολλά στοιχεία, φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα για την πορεία νοσηλείας του παιδιού» ανέφεραν οι γονείς μέσω του δικηγόρου και συμπλήρωσαν ότι «όλα θα παραδοθούν εκεί που πρέπει».

Πηγή: Thess Today