Στη Μητρόπολη η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του

Πιθανότατα τη Δευτέρα η κηδεία- Αναμένεται να χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανήγγειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οικογένεια του εκλιπόντος. Μάλιστα, προσκάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, όπως και τους ιεράρχες. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία η εξόδιος ακολουθία να τελεστεί στη Μητρόπολη της Αθήνας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τους Συνοδικούς Ιεράρχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα, στη Μητρόπολη και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου «σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Σημειώνεται πάντως, ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,  δεν θα γίνει λαϊκό προσκήνυμα από τη στιγμή που η κηδεία θα ελεστεί στη Μητρόπολη. 

Πηγή: skai.gr