Διυπουργική για το τελετουργικό της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου- Στο Τατόι η ταφή

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία αποφασίζονται σήμερα- Δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο να του αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους

Το πλήρες τελετουργικό και τις λεπτομέρειες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε χθες το βράδυ, σε ηλικία 82 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία αποφασίζει σήμερα διυπουργική επιτροπή που συνεδριάζει το πρωί.

Η οικογένειά του θα επιθυμούσε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, όπως έχει διατελέσει, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο που προκρίνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι, στο σύμπλεγμα των βασιλικών τάφων, όπου έχει ταφεί και η μητέρα του, Φρειδερίκη, το 1981.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, τις προηγούμενες ημέρες όλα του τα παιδιά είχαν φτάσει στην Αθήνα, μαζί με τα εγγόνια του, ενώ στο πλευρό του βρίσκονταν και οι δύο αδελφές του, Ειρήνη και Σοφία, βασιλομήτωρ της Ισπανίας.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει και στις υπηρεσίες ασφαλείας καθώς αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα για την κηδεία εκπρόσωποι βασιλικών οίκων με τους οποίους η οικογένεια του τέως βασιλιά έχει δεσμούς- ανάμεσά τους και η βρετανική βασιλική οικογένεια: Δεν θεωρείται απίθανο να έρθει στην Αθήνα ακόμη και ο βασιλιάς Κάρολος- ο εκλιπών ήταν νονός του διαδόχου Ουίλιαμ. Ως πιθανότερος ναός για την εξόδιο ακολουθία θεωρείται η Μητρόπολη της Αθήνας, ενώ στη διυπουργική -που αναμένεται να γίνει μετά τις 9.30 το πρωί- θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Επί τάπητος θα τεθεί και το ζήτημα αν η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη ή όχι.

Σημειώνεται ότι για την κρισιμότητα της κατάστασης του πατέρα τους είχαν ενημερώσει το Μαξίμου και ειδικότερα τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη οι γιοι του εκλιπόντος Παύλος και Νικόλαος και παράλληλα είχαν εκφράσει τις επιθυμίες της οικογένειας σχετικά με το τελετουργικό της ταφής. Τότε, δεν είχαν ληφθεί αποφάσεις ή δεσμεύσεις με δεδομένο ότι ο τέως βασιλιάς βρισκόταν εν ζωή.

Πηγή: skai.gr