Τέλος ακινήτων: Ουδέν μονιμότερον του... προσωρινού

Ουδέν μονιμότερον του... προσωρινού. Μόνιμο ενδέχεται να είναι τελικά το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που επιβλήθηκε για το 2011 και 2012 σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, η τρόικα ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να προσδιορίσει από τώρα μέτρα και για τη διετία 2013 - 2014.

Οι επικεφαλής της τρόικας εκτιμούν ότι ακόμη και με την παράταση του μέτρου θα χρειαστούν επιπλέον 2,2 δισ. ευρώ και ξεκαθάρισαν ότι αυτό είναι το τελευταίο εισπρακτικό μέτρο που δέχονται.

Κυβέρνηση και τρόικα, κατέληξαν μεταξύ άλλων, σε σημαντικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ απο την πρώτη Νοεμβρίου και μείωση των κύριων συντάξεων μέσω της επέκτασης του ΛΑΦΚΑ. Οι περικοπές δεν θα είναι οριζόντιες, και δεν θα αφορούν τις πολύ χαμηλές συντάξεις.

Περαιτέρω, το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την αύξηση των δημόσιων εσόδων σχεδιάζει μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.000 ευρώ στα 4.000 ή στα 6.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας. ολοκληρώθηκε χωρίς οριστική συμφωνία.

Στο μεταξύ,σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ χρειάζεται πέντε μήνες για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, κάτι που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί ως τους πρώτους μήνες του 2012.

Πηγή: skai.gr