Τέλενδος: Θρίλερ με την εξαφάνιση 75χρονης Βρετανής τουρίστριας

Η Βρετανίδα συνταξιούχος καθόταν σε εστιατόριο στην περιοχή του λιμανιού διαβάζοντας ένα βιβλίο, ενώ περίμενε τον σύζυγό της και τον φίλο τους να επιστρέψουν από την πεζοπορία

Μυστήριο περιβάλλει την εξαφάνιση Βρετανίδας τουρίστριας που εξαφανίστηκε στην Τέλενδο πριν από δύο εβδομάδες.

Η Σούζαν Χαρτ, 75 ετών, εθεάθη τελευταία φορά να διαβάζει το βιβλίο της σε ένα εστιατόριο στην Κάλυμνο, πριν εξαφανιστεί στις 30 Απριλίου, όταν πήγε στην Τέλενδο.

Η Σούζαν με τον σύζυγό της ταξίδευαν συχνά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ τους άρεσαν οι προορισμοί που προσέφεραν δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και εξερεύνηση τοπίων.

Το ζευγάρι -που ήταν και οι δύο δεινοί ορειβάτες- φέρεται να έφυγε από το ξενοδοχείο μαζί με έναν φίλο τους με σκοπό να επισκεφθούν το απομονωμένο νησί της Τελένδου για πεζοπορία.

σουζαν

Η Σούζαν, η οποία έπασχε από άνοια, φορούσε μπότες πεζοπορίας και είχε μαζί της εξοπλισμό όταν εξαφανίστηκε.

Η άτυχη γυναίκα αποφάσισε να σταματήσει την πεζοπορία λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, λίγο μετά την άφιξή της στην Τέλενδο.

Η Βρετανίδα συνταξιούχος, η οποία ζούσε στην Ελβετία με τον σύζυγό της, αποφάσισε να καθίσει σε ένα μικρό εστιατόριο στην περιοχή του λιμανιού για να διαβάσει ένα βιβλίο, ενώ περίμενε τον σύζυγό της και τον φίλο τους να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του συζύγου της, έφυγε από το εστιατόριο μετά από λίγες ώρες - ενώ οι δυο άνδρες ήταν ακόμα έξω για πεζοπορία - και εξαφανίστηκε.

Οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν μια εκτεταμένη έρευνα για την άτυχη γυναίκα, με τη βοήθεια των εθελοντών και της ακτοφυλακής.

Η οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις τρεις κόρες της, Ruth Landale, πέταξε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στις έρευνες, οι οποίες σύμφωνα με την αστυνομία συνεχίζονται.

Πηγή: skai.gr