Πιερρακάκης: Πότε θα είναι διαθέσιμα στα κινητά η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης

Τα δύο έγγραφα θα περιέχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε κάθε πολίτης να είναι σε θέση να διεκπεραιώνει οποιαδήποτε συναλλαγή εντός της χώρας, όπως ακριβώς έκανε ως τώρα με τα έγχαρτα πιστοποιητικά.

Στις 27 Ιουλίου θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνάντηση που είχε στην περιφέρεια Θεσσαλίας με τον περιριφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό. 

Σημειώνεται ότι τα δύο έγγραφα θα περιέχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε κάθε πολίτης να είναι σε θέση να διεκπεραιώνει οποιαδήποτε συναλλαγή εντός της χώρας, όπως ακριβώς έκανε ως τώρα με τα έγχαρτα πιστοποιητικά.

Επιπλέον, σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην περιφέρεια τόνισε ότι από το πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων» οι Δήμοι της Π.Ε. Λάρισας θα λάβουν συνολικά άνω των 8 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι θα «τρέξουν» προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΚΕΠ, όπως και για δωρεάν σημεία WiFi σε πλατείες που θα υποδείξουν οι Δήμοι.

Πηγή: skai.gr