Τα νέα φουσκωτά ταχείας επέμβασης του λιμενικού (VIDEO)

Τα νέα φουσκωτά ταχείας επέμβασης του λιμενικού (VIDEO)

Το νέο υπερόπλο του Λιμενικού Σώματος είναι τα υπερσύγχρονα φουσκωτά σκάφη RAFNAR 1100 Cabin.

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη η Ένωση Ελληνων Εφοπλιστών θα παραχωρήσει 10 φουσκωτά σκάφη RAFNAR 1100 Cabin Ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής.

Βασικός κορμός του κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι η ενίσχυση της φύλαξης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων. 

Τα νέα σκάφη έχουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων, δύο κινητήρες των 450 ίππων με αυτονομία από 280 έως και 430 ναυτικά μίλια αν προστεθεί ακόμα μία δεξαμενή. 

Έχουν θερμική κάμερα και καταγραφικές κάμερες ημέρας και νύχτας, διαθέτουν ραντάρ, και πυροβόλο όπλο 12.7 χιλιοστών στην πλώρη.  Η καμπίνα μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο.

Το κυβερνητικό σχέδιο ενισχύει και με συνοριοφύλακες τα νησιά υποδοχής των προσφυγικών ροών.  Δημιουργούνται κλιμάκια  σε Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Χίο, Κω και υπο-κλιμάκια σε Λέρο, Καστελόριζο, Σύμη και άλλα μικρότερα νησιά στα οποία παρατηρείται αύξηση εισροών. Η στελέχωσή τους θα γίνει με την πρόσληψη 800 ατόμων, ενώ ακόμη 400 άτομα θα ενισχύσουν τα τμήματα Συνοριακής Φύλαξης σε Φέρες, Σουφλί, Χειμώνιο, Διδυμότειχο, Μεταξάδες, Κυπρίνο και Τυχερό. 

Πηγή: skai.gr