Τα 5 χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι ένα παιδί θα επιτύχει όταν μεγαλώσει

Τα παιδιά που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες δεν χρειάζονται κινητοποίηση από τους άλλους. Θα βρουν έναν τρόπο να επιδιώξουν το όνειρό τους με όσα μέσα διαθέτουν

«Πώς θα είναι το παιδί μου όταν μεγαλώσει;». Αυτή είναι μία ερώτηση που απασχολεί κάθε γονιό.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο CNBC η Margot Machol Bisnow, μία συγγραφέας που μίλησε με 70 γονείς των οποίων τα παιδιά έγιναν πολύ επιτυχημένα μεγαλώνοντας, υπάρχουν πέντε χαρακτηριστικά που μαρτυρούν ότι ένα παιδί θα επιτύχει.

1. Είναι επίμονα

Τα παιδιά που είναι επίμονα δεν εγκαταλείπουν ένα πρόβλημα μέχρι να βρουν μια λύση ή να μάθουν κάτι από αυτό. Έχουν σθένος και δεν αποθαρρύνονται από τις αντιδράσεις των άλλων.

2. Είναι περίεργα

Τα περίεργα παιδιά κάνουν πολλές ερωτήσεις: Γιατί είναι έτσι αυτό; Έτσι πρέπει να είναι; Μήπως μπορεί να γίνει καλύτερο; Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι ένα σημάδι των ανθρώπων που θα χαράξουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή.

3. Έχουν ένα πάθος

Πρέπει τα παιδιά να μάθουν να εξερευνούν με τρόπους που έχουν νόημα για εκείνα, αντί να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους γονείς τους.  Είναι καθήκον των γονιών να στηρίζουν το πάθος τους και να τα εμπιστεύονται να κάνουν τις δικές τους επιλογές, καθώς έτσι τους μαθαίνουν να πιστεύουν στις ικανότητές τους.

4. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες

Τα παιδιά που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες δεν χρειάζονται κινητοποίηση από τους άλλους. Θα βρουν έναν τρόπο να επιδιώξουν το όνειρό τους με όσα μέσα διαθέτουν.

5. Παίρνουν ρίσκα

Τα παιδιά που παίρνουν ρίσκα, όπως οι επιχειρηματίες, θα διακινδυνεύσουν τα πάντα για να επιτύχουν αυτό που θεωρούν σημαντικό. Αυτό τους διαχωρίζει από όλους τους άλλους, που συχνά δυσκολεύονται να αφήσουν τα σίγουρα. Ο ρόλος των γονιών θα πρέπει να είναι να τους εμπνεύσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τη ζωή χωρίς φόβο.

Πηγή: moneyreview.gr