Χωρίς δάσκαλο εδώ και 23 ημέρες μαθητές σε δημοτικό σχολείο στη Σύρο

Η έκτη τάξη του εν λόγω σχολείου έχει μείνει χωρίς δάσκαλο και τα κενά τα καλύπτουν επτά διαφορετικοί εκπαιδευτικοί από άλλα τμήματα

Χωρίς δάσκαλο έχει μείνει εδώ και 23 μέρες το δεύτερο τμήμα της ΣΤ τάξης του Σχολείου Ποσειδωνίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν χάσει αρκετές διδακτικές ώρες, ενώ οι αρκετοί δάσκαλοι από τις άλλες τάξεις προσπαθούν να καλύψουν όσες περισσότερες ώρες μπορούν προκειμένου τα παιδιά να κάνουν μάθημα. 

Σύμφωνα με την καταγγελία γονέων η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε  άδεια ανατροφής τέκνου από τις 31-10-2022. Η άδεια ανατροφής της εκπαιδευτικού εγκρίθηκε τον Μάιο του 2022 και ήταν γνωστό το κενό που θα προέκυπτε, μέχρι σήμερα, 22-11-2022, δεν έχει έρθει άλλος εκπαιδευτικός να αναλάβει το τμήμα αλλά ούτε υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαβεβαίωση για την κάλυψη του κενού.

Ειδικότερα η γονείς σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Η διευθύντρια του σχολείου Ποσειδωνίας μας ενημέρωσε ότι έχει κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο για την κάλυψη του κενού.

Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων μας ενημέρωσε ότι δόθηκε το κενό και δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος αναπληρωτής για να καλύψει τη θέση. Στη συνέχεια έγινε απόσπαση ενός εκπαιδευτικού, ο οποίος ζήτησε επανειλημμένες άδειες. Σε επικοινωνία που είχε μάλιστα μία μητέρα μαθητή του ΣΤ2 με έναν βουλευτή των Κυκλάδων ενημερώθηκε ότι «ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να πάει στο σχολείο και η λύση είναι να διδάσκει τους μαθητές η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής»!

Από χθες μάλιστα η λύση που εφαρμόζεται στο τμήμα είναι να μπαίνουν εφτά διαφορετικοί δάσκαλοι για να διδάξουν τους μαθητές του ΣΤ2! Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι δάσκαλοι των ειδικοτήτων.

Δεδομένων των προβλημάτων που υπήρχαν με την πανδημία τις προηγούμενες σχολικές χρονιές (κλείσιμο των σχολείων, εκτεταμένη διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης), θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού που θα αναλάβει το τμήμα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ενός εκπαιδευτικού που θα είναι και υπεύθυνος του τμήματος και πρόσωπο αναφοράς για τους μικρούς μαθητές».

Πηγή: cyclades24.gr