Κλείσιμο

Επεισόδια στo Σύνταγμα στη συγκέντρωση για τα Τέμπη - Έπεσαν μολότοφ και χημικά (Φωτογραφίες και βίντεο)

Ένταση ξέσπασε και πάλι μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ - Νωρίτερα, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και πέτρες - Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών - Ηρεμία αυτή την ώρα - Πέντε συλλήψεις και επτά αστυνομικοί ελαφρά τραυματίες 

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 16:00 η συγκέντρωση διαμαρτυρία που ξεκίνησε νωρίτερα στο Σύνταγμα κατά την οποία ξέσπασαν. Ανοιχτή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ωστόσο η συγκέντρωση και μετά την προσωρινή ηρεμία που επικράτησε ένας νέος κύκλος εντασης ξέσπασε όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κάθισαν στο οδόστρωμα για να μην ανοίξουν οι δρόμοι. Τότε η αστυνομία τους ζήτησε να αποχωρήσουν όμως εκείνοι αρνήθηκαν και τότε οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.

Επεισόδια

Νωρίτερα, λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι ξέσπασαν και πάλι επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα της μεγάλης, ειρηνικής συγκέντρωσης μνήμης και διαμαρτυρίας για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με την χρήση χημικών και ξεκίνησε κυνηγητό που έφτασε μέχρι την οδό Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τις ομάδες μέχρι την πλατεία Ομόνοιας, από όπου μπήκαν μέσα στην περιοχή των Εξαρχείων.

κοσμος

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι προσαγωγές, από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων. 

*Βίντεο: Κυνηγητό στην Πανεπιστημίου 

*Στο βίντεο: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχάνημα μπροστά από τα Προπύλαια

 * Βίντεο: Το ξεκίνημα της έντασης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος 

επεισόδια

* Φωτογραφία: Κυνηγητό στην Πανεπιστημίου 

προπύλαια

συγκέντρωση Συνταγμα

Πλήθος κόσμου έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο και βρίσκεται στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και μαύρα μπαλόνια.

συγκέντρωση Συνταγμα

Στη Λεωφόρο Αμαλίας έχει διακοπεί η διέλευση των οχημάτων. 

συγκέντρωση Συνταγμα

Συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

συγκέντρωση Συνταγμα

πορεία

Πηγή: skai.gr