Συνωμοσιολόγος ιερέας κάνει κηρύγματα κατά του εμβολίου –Το «μπόλι, η χαρά του Εωσφόρου»

«Θα εφεύρουν κάτι πολύ πονηρό σε λίγο και θα το καταλάβετε, που θα σας κλέψουν τα παιδιά…», λέει σε ένα κυριακάτικα κηρύγματά του ο ιερέας Ελπίδιος Βαγιαννάκης, ο οποίος είναι φανατικός αντιεμβολιαστής. 

Οι θεωρίες συνωμοσίας του πατέρα Ελπίδιου ξεπερνούν κάθε φαντασία.

«Έχετε ακούσει τώρα τελευταία, αρχιερείς να μιλούν για το θεϊκό μπόλι; Που είναι η Θεία Κοινωνία; Μόνο για το άλλο μπόλι. Κάνανε ακόμα και τις εκκλησίες μας, τόπο να μπουν οι άνθρωποι μέσα για να χαραχτούν, να πάρουν το χάραμα, η χαρά του Εωσφόρου αυτή είναι», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Ι. Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα Παΐσιος ισχυρίζεται ότι «έχει γίνει τελετή σε μασονική στοά, για τα συγκεκριμένα σκευάσματα και παίρνει ο δαίμονας εξουσία σε αυτούς οι οποίοι, τελικά, κάνουν αυτή τη γενετική τροποποίηση που έχει και πνευματικό αντίκτυπο.»

Από την άλλη η πλειοψηφία της εκκλησίας διαχωρίζει τη θέση της από τέτοιες απόψεις.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος ανέφερε πως «ακούνε πολλά ενδεχομένως. Τα πιο πολλά είναι παραπειστικά, ενδεχομένως και αντιεπιστημονικά. Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν συστρατευτεί σε λόγια ακατάσχετα, ιδίως δια του διαδικτύου.»

Πράγματι το διαδίκτυο βρίθει από ιερείς που καταφέρνουν και συνδυάζουν τη δικτατορία, τους ναζί, τους μασόνους, τα τσιπ, την αλλαγή του DNA και φυσικά τον Σατανά με τον εμβολιασμό ή αλλιώς το «μπόλι».

Επιπλέον, ο πατέρας Γεώργιος Εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος τόνισε: «Παραποιούν την πραγματικότητα, δεν παρουσιάζουν επιστημονικά στοιχεία. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την δαιμονοποίηση του εμβολίου, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να καπηλεύονται κάποιοι τη Θεολογία και το λόγο της εκκλησίας για να πολεμήσουν την επιστήμη.»

Ίσως το πιο ανησυχητικό στους «ψεκασμένους» ιερείς, όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν είναι πως έχουν χιλιάδες ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα βίντεο που αναρτούν να έχουν εκατομμύρια θεάσεις.

Επίσης, δυστυχώς, το αντιμεμβολιαστικό κίνημα μεγαλώνει και στις εκκλησιαστικές ακαδημίες.

Όπως είπε, όμως, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, «είναι λίγοι ευτυχώς και δακτυλοδεικτούμενοι. Άμα είσαι κληρικός και δεν πειθαρχείς στις αποφάσεις της διοικούσης εκκλησίας, θέτεις τον εαυτόν σου εκτός εκκλησίας.» 
 

Πηγή: skai.gr