Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές: Τουλάχιστον 79 αλλοδαποί σε τρία περιστατικά

Συνεχίζονται τις τελευταίες ώρες οι μεταναστευτικές ροές με τις ελληνικές αρχές να έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 79 αλλοδαπούς σε τρια διαφορετικά περιστατικά. Ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 60 μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας Μεσσηνίας. Στο σημείο βρίσκονται τρία παραπλέοντα πλοία, δύο φορτηγά και ένα δεξαμενόπλοιο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πού θα μεταφερθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες.

Παράλληλα, περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσα της Κω πνευστή λέμβο με εννιά μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Εξάλλου, το βράδυ της Πέμπτης σκάφος με 10 αλλοδαπούς προσάραξε στην περιοχή Απόνησος στο Αγκίστρι. Οι αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους είχαν αποβιβαστεί στην ακτή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος συναντήθηκε την Πέμπτη με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιαβούζ Κιράν, κατόπιν πρωτοβουλίας της τουρκικής πλευράς με αντικείμενο το προσφυγικό.

Εκτός από την Κω το πρωί αφίχθησαν στο Φαρμακονήσι άλλοι 40 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το ενδιαφέρον του για τη μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών για τις ανάγκες προσφύγων, αιτούντων άσυλο, γνωστοποίησε την Πέμπτη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη σκιά των ασφυκτικών συνθηκών που ζουν οι πρόσφυγες στα νησιά. Η περίοδος μίσθωσης αφορά τουλάχιστον ένα εξάμηνο, με δυνατότητα του υπουργείου για μονομερή παράταση ακόνη 6 μηνών. 

Πηγή: skai.gr