Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία -Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Αναζωπυρώσεις, που σημειώνονταν κοντά σε οικισμούς της Γορτυνίας, αντιμετώπιζαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκεινένου να μην επεκταθούν και απειλήσουν σπίτια.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους οικισμών της Γορτυνίας ότι η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, καλλιέργειες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και αγροικίες, ενώ έχουν σημειωθεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τόσο στην περιοχή της Γορτυνίας όσο και στις γειτονικές περιοχές το Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν επτά ελικόπτερα και επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις και στις δύο περιοχές επιχειρούν συνολικά 578 πυροσβέστες με 181 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα από τη Γαλλία και 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ