Συνελήφθησαν μια 29χρονη και ένας 54χρονος για εμπρησμό στην Ομόνοια και το Χαϊδάρι

Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς, στο Χαϊδάρι και στην Αθήνα, έκανε η Αστυνομία προχθές το απόγευμα και ήδη οι δράστες, ένας 54χρονος Έλληνας και μια 29χρονη αλλοδαπή, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με τις δικογραφίες που σχημάτισε σε βάρος τους η Ασφάλεια Αττικής.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος είχε προκαλέσει πυρκαγιά με χρήση αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός. Ωστόσο, τον είδε κάτοικος της περιοχής, έσβησε τη φωτιά και ενημέρωσε τις αρχές. Επιτόπου έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Πάνω του βρέθηκαν δύο αναπτήρες και ταυτοποιήθηκε ως ο εμπρηστής.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 29χρονη Ιρανή ιρανικής που έβαλε με αναπτήρα φωτιά μικρής έκτασης σε ξερά φύλλα στο έδαφος, πλησίον δέντρου στην Ομόνοια.  Αστυνομικοί που περιπολούσαν στο πλαίσιο της επιτήρησης της ΓΑΔΑ για φωτιές σε άλση, προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, όπου έσβησαν τη φωτιά και συνέλαβαν της 29χρονη, την οποία οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: skai.gr