Συνελήφθη οδηγός ταξί - Δεν είχε ανοίξει ταξίμετρο από τον Μάρτιο

Ταξί στο δρόμο

Από τις 15 Μαρτίου, είχε διανύσει περί τα 20.000 χιλιόμετρα αλλά δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, συνελήφθη την Δευτέρα στην περιοχή του Μοναστηρακίου, οδηγός ταξί, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη κατ’ επάγγελμα και επικίνδυνη οδήγηση.

Ο οδηγός αρχικά εντοπίστηκε να αρνείται τη μίσθωση του οχήματός του σε δύο διαφορετικούς πελάτες, καθότι ο προορισμός τους δεν ήταν της αρεσκείας του.

Στη συνέχεια και ενώ του έγινε σήμα στάσης από αστυνομικό κλιμάκιο, ώστε να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο, το αγνόησε και κινούμενος παραβίασε διπλή διαχωριστική λωρίδα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού πραγματοποίησε συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, τελικά ακινητοποιήθηκε από τους τροχονόμους.

Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι κατείχε πλαστή ειδική άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ, αφού η γνήσια είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί, καθότι ήταν υπότροπος πειθαρχικών παραβάσεων.

Επιπροσθετα, δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο από τις 15-3-2022, έχοντας διανύσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περί τα 20.000 km, χωρίς την έκδοση αποδείξεων, με σκοπό την αποφυγή καταβολής του αναλογούντος φόρου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: skai.gr