Συνελήφθη ««κηδεμόνας» βαρελόσκυλου - Είχε το ζώο δεμένο, χωρίς τροφή και νερό!

Ο σκύλος είχε πληγές στα αυτιά, ήταν χωρίς φαγητό και νερό και «ζούσε» σε ένα μαύρο βαρέλι, που απορροφά όλη τη ζέστη και πυρώνει περισσότερο

Στη σύλληψη ενός ακόμα «κηδεμόνα» βαρελόσκυλου, προχώρησαν οι αστυνομικοί στα Χανιά. Το περιστατικό αφορά στην περιοχή «Ψυχρό Πηγάδι» στα Κεραμειά στην Κρήτη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων», εδώ και δέκα, τουλάχιστον, χρόνια έχει προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό παρόμοιων καταγγελιών για τέτοια φαινόμενα, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Συνελήφθη «κηδεμόνας» βαρελόσκυλου

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνεται ότι έχουν διασώσει ζώα, τα οποία μετά από λίγο καιρό, αντικαθίστανται με καινούρια. Ο σκύλος είχε πληγές στα αυτιά, ήταν χωρίς φαγητό και νερό και «ζούσε» σε ένα μαύρο βαρέλι, που απορροφά όλη τη ζέστη και πυρώνει περισσότερο.

Ο Σύλλογος ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και άμεσα μετέβη στο σημείο τμήμα των ΤΑΕ και του ΑΤ Χανίων. Οι αστυνομικοί πήραν αμέσως τον σκύλο, γιατί κινδύνευε από θερμοπληξία, εντόπισαν τον «κηδεμόνα» και τον συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πηγή: ertnews