Συνεδριάζει η επιτροπή: Ανοίγει παράθυρο για χαλάρωση των μέτρων

Παράθυρο χαλάρωσης των μέτρων -κυρίως για εμβολιασμένους- στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, η πληρότητα στα γήπεδα καθώς επίσης και οι σχολικές εκδρομές.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θέτει ερώτημα αύξησης της πληρότητας στα γήπεδα, με τους ειδικούς να προσανατολίζονται σε εξαιρέσεις κατά περίπτωση. Επιπροσθέτως, αναμένεται να ζητήσει επαναφορά της όρθιας διασκέδασης αλλά και επιστροφή των σχολικών εκδρομών, τα οποία οι πληροφορίες θέλουν να γίνονται δεκτά.

Παράλληλα, την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα απασχολήσει και το θέμα των καρναβαλιών, για τα οποία ενδεχομένως, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες,  θα επιτρέψουν τις ελεγχόμενες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, δεν θα ισχύσει όμως το ίδιο και για τις παρελάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή θα εστιάσει σήμερα στην  κατάργηση ή χαλάρωση κάποιων περιορισμών τόσο στην εστίαση και τη διασκέδαση, όσο και στα γήπεδα, την ώρα που η πανδημία κινείται σε τροχιά αποικλιμάκωσης στη χώρα μας, με αργούς μεν ρυθμούς αλλά σταθερούς. 

Την Τρίτη, τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ έφτασαν τα 21.412, οι νεκροί ήταν 77, ενώ οι διασωληνωμένοι, βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες κάτω από τους 500 και συγκεκριμένα έχουν κατέβει μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στους 489. 

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Μάριος Θεμιστοκλέους τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων, αλλά συντεταγμένα και σταδιακά κι όχι να ανοίξουν σχεδόν τα πάντα όπως σε άλλες χώρες.

Κατά του σεναρίου άμεσης και απόλυτης χαλάρωσης των μέτρων τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών για το θέμα.
 

«Αν πούμε 'ελεύθερα στα γήπεδα', σε 3 – 4 ματς θα έχει παραπάνω κόσμο διότι ο μ.ο των εισιτηρίων στη Σούπερλιγκα είναι κάτω από 1000... Στα ντέρμπι θα υπάρχει συνωστισμός. Να κάνουμε ‘ελεύθερα’ τα καρναβάλια και όρθιοι στα κέντρα (που υπάρχουν) να βγάλουμε και τις μάσκες, θα μειωθεί πιο γρήγορα η επιδημία, αλλά με πολύ μεγαλύτερο κόστος» επισήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος. 
Πηγή: skai.gr