Συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας για την ανάπτυξη υδροπλάνων στη χώρα

Συνάντηση με εκπροσώπους της Hellenic Seaplanes για την ανάπτυξη του νέου τομέα δραστηριότητας των υδροπλάνων, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την τουριστική κίνηση στη χώρα, είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει το σχετικό νομοσχέδιο αναγνωρίζοντας την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα και ότι οι νέες επενδύσεις που θα γίνουν για την ανάπτυξη του δικτύου των Υδατοδρομίων είναι πολύ σημαντικές, δεσμεύθηκε για την λεπτομερή εξέταση όλων των αιτημάτων που θα κατατεθούν και ότι θα τύχουν άμεσης ανταπόκρισης.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι της Hellenic Seaplanes παρουσίασαν το επενδυτικό της πρόγραμμα και τους στόχους τους προκειμένου αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Η Hellenic Seaplanes SA έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ