Κλείσιμο

Συνάντηση της κυβέρνησης με τους ακτοπλόους για τις υψηλές τιμές εισιτηρίων

Η συνάντηση ξεκινά στις 16:00 - Αναμένεται να ζητηθεί μείωση των τιμών έως και 30%

Συνάντηση προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων στα πλοία έχει στις 16:00 κυβερνητικό κλιμάκιο με τους ακτοπλόους. 

Επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ενώ τους ακτοπλόους θα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Σπύρος Πασχάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους ακτοπλόους να βρουν τρόπο και να μειώσουν τις τιμές στα εισιτήρια για όλα γτα νησιά, ιδιαίτερα όμως για τις Κυκλάδες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα προταθεί μείωση των κομίστρων που θα φτάνει ακόμα και το 30%.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση με τους ακτοπλόους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Πηγή: skai.gr