Συνάντηση Κικίλια -Καραμανλή για την ουκρανική κρίση και την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου

Μια πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων της ουκρανικής κρίσης στους τομείς ευθύνης τους έκαναν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού. Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Κικίλιας και Καραμανλής αναφέρθηκαν και στη στενή συνεργασία των δύο υπουργείων για την άρτια προετοιμασία της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

O υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι στην διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κρίσης η οποία έχει προκύψει μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και πώς αυτή επηρεάζει τους τομείς ευθύνης μας. "Συνεργαζόμαστε για την προετοιμασία, η οποία γίνεται από τους χειμερινούς μήνες, για τη μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων μας σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν, που είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και φυσικά περνάει μέσα από τις αεροπορικές και οδικές διασυνδέσεις", ανάφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανάφερε ότι συμφώνησε με τον υπουργό Τουρισμού να είναι σε διαρκή επαφή, για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν. "Και δεύτερον, επειδή το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την τουριστική σεζόν", σημείωσε.

Ο κ. Καραμανλής ανάφερε ότι "είναι πολύ σημαντικό τα αεροδρόμιά και όλο το σύστημα της αεροναυτιλίας μας να είναι έτοιμο να δεχθεί, θέλουμε να ελπίζουμε, μια χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό", όπως είπε και πρόσθεσε ότι τα υπουργεία Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, πρέπει να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν όποια ζητήματα παρουσιαστούν σε μία καλοκαιρινή περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ