ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση ΙΣΑ με Αλεξιάδη για την υποχρεωτική κάρτα στα ιατρεία

Συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη θα έχει την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή την υποχρεωτική χρήση κάρτας στα ιατρεία. Ο ΙΣΑ απέστειλε σχετική επιστολή ζητώντας συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη.

Τη διαφωνία του με την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση του πλαστικού χρήματος για τις ιατρικές υπηρεσίες, επανέλαβε νωρίτερα σε νέα ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του. Ο ΙΣΑ δηλώνει μεν ότι είναι «υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής», διευκρινίζει ωστόσο ότι είναι «αντίθετος στην υποχρεωτική κι όχι προαιρετική όπως είναι σήμερα, χρήση του πλαστικού χρήματος για την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων».

«Θεωρούμε ομολογία αποτυχίας να δηλώνει το Κράτος και το Υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά ανίκανο να ελέγξει και να εισπράξει τους φόρους του, παρά το γεγονός ότι διαθέτει έναν πανάκριβο ελεγκτικό μηχανισμό. Αυτό σημαίνει η εκχώρηση στις Τράπεζες της ευθύνης αυτής» σημειώνει ο ΙΣΑ.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, την Τρίτη στις 2μμ θα μιλήσει στη Βουλή για θέματα φορολογίας, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:



Πηγή: skai.gr