ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση δικαστών και δικηγόρων για την επιθεώρηση των δικαστηρίων και δικαστών

Νέα συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους με τους προέδρους των δικαστικών Ενώσεων, για την οριστικοποίηση της διάταξης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την επιθεώρηση των δικαστηρίων και των δικαστών, που έχει προκαλέσει τη γνωστή αντιπαράθεση των δύο κλάδων, έγινε την Τρίτη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπαγεωργίου. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Δ. Κυριτσάκης και η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, επισκέφθηκαν τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα,
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαληγούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πολιτική βούληση του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν εξαρχής, η Επιθεώρηση των Δικαστών να είναι πιο ανοιχτή στην κοινωνία, χωρίς να θίγεται η ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των δικαστών, των εισαγγελέων και των δικηγόρων. Με ικανοποίηση επιβεβαίωσα ότι οι απόψεις των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης συγκλίνουν με τη βασική αυτή θέση του Υπουργείου. Η αναμόρφωση του κρίσιμου θεσμού της Επιθεώρησης θα υπηρετήσει μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, διάφανη, έγκυρη και σεβαστή».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr