Συναντήσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου με την ηγεσία της δικαιοσύνης

Της Ιωάννας Μάνδρου

Για τις δράσεις, τους στόχους και το όραμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ενημέρωσε την ηγεσία της δικαιοσύνης η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου που μετέβη σήμερα στα ανώτατα δικαστήρια.    

Η κυρία Αγγελοπούλου αρχικά μετέβη στον Άρειο Πάγο και είχε συνάντηση με  την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλειο Πλιώτα, αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας  Μαίρη Σαρπ και τέλος μετέβη στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του δικαστηρίου   Ιωάννη Σαρμά.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (Α), συναντάται με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαίρη Σαρπ

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της, η πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης για το μέχρι τώρα έργο της  Επιτροπής και τις δράσεις που προετοιμάζονται για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι συμμετοχής από πλευράς δικαιοσύνης  στις εκδηλώσεις της επετείου. Το μήνυμα που μετέφερε η Γιάννα Αγγελοπούλου στους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων είναι και η "καρδιά" των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια και σχετίζεται όχι μόνον με το παρελθόν αλλά και με το μέλλον της πατρίδας μας.

Επιπρόσθετα, κατά την  επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συζητήθηκε και το ζήτημα   της δράσης που έχει προαναγγείλει το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, με αφορμή την επέτειο, και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. Η δράση αφορά την εκπόνηση μελετών υπό τον γενικό τίτλο «Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του 1821».

Από την πλευρά της η κυρία Αγγελοπούλου, δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Η ανταπόκριση των Ελλήνων στο κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου είναι εντυπωσιακή. «Η Δικαιοσύνη της χώρας διαδραμάτισε στα 200 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας έναν κομβικό ρόλο. Αποτέλεσε τον θεματοφύλακα του κράτους δικαίου και τον εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη, προστατεύοντας τα δικαιώματά του. Ήλεγξε τις πράξεις της διοίκησης, αποτρέποντας καταχρήσεις κρατικής εξουσίας. Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνέβαλε στην υπέρβαση κακοδαιμονιών και στην αποκατάσταση αδικιών».  
 

Πηγή: skai.gr