Στυλιανίδης στον ΣΚΑΪ για φωτιά στη Φέριζα: Ήταν δύσκολη πυρκαγιά, αλλά ευτυχώς την προλάβαμε

Το 112 έστειλε μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Φέριζα και Άγιος Παντελεήμονας να προχωρήσουν σε εκκένωση προς το Λαγονήσι.

Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά, αλλά ευτυχώς προλάβαμε, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 για την πυρκαγιά στην Φέριζα Σαρωνικού και πρόσθεσε ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Λίγο νωρίτερα η Πυροσβεστική ανακοίνωσε την ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν: 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος κάνουν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνδρομή επιπλέον παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, εστάλη νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον Άγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Νωρίτερα, από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της Φέριζας να εκκενώσουν προς Λαγονήσι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει δυναμική, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 7 Μποφόρ. 

Φεριζα

Με εντολή του αρχηγού του Π.Σ., κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην Φέριζα Σαρωνικού, και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, Μπάμπης Γαλάνης, μιλώντας στο skai.gr ανέφερε ότι η φωτιά φαίνεται πως έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και ότι έχει στραφεί προς τα καμένα.

Επίσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 κάλεσε τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν την λεωφόρο Αναβύσσου - Καλυβίων και από Άγιο Παντελεήμονα προς Κερατέα για να μην εμποδίζεται η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Κουβαρά.

Τα μέτωπα του Κουβαρά και της Φέριζας Σαρωνικού έχουν αποσταση μεταξύ τους 8 χιλιομέτρων.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση 

Πηγή: skai.gr