Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ στα Δερβενοχώρια

O Γιάννης Σκαφτούρος, ο οποίος είχε σχέσεις με τα κυκλώματα της νύχτας και είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου δύο χρόνια, ήταν το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης που έγινε πριν λίγη ώρα στα Σκούρτα Βοιωτίας, στην περιοχή των Δερβενοχωρίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου, χτύπησαν στο σπίτι του 55χρονου, παρόντα ήταν τουλάχιστον 10 άτομα, τα οποία διασκέδαζαν στην αυλή λόγω Πάσχα. 

Εκτός από τον 55χρονο που έχασε τη ζωή του από τη δολοφονική επίθεση, στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν τραυματισμένα δύο ακόμα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη νύφη και τον πεθερό του, ηλικίας 22 και 45 ετών, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δράστες είναι πιθανότατα τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Όταν έφτασαν στο σπίτι κατέβηκαν και πυροβόλησαν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στις μηχανές και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου στο χώρο της νύχτας, καθώς το θύμα έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για δολοφονία και άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις (μεταξύ των οποίων και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου) και είχε εκτίσει πολυετή κάθειρξη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Θηβών και περισυλλέγουν τους κάλυκες από τα καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να μεταβεί στη Βοιωτία και κλιμάκιο του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της ασφάλειας Αττικής. 

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ από την αστυνομία είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Ποιος ήταν 
Σημειώνεται ότι ο 55χρονος είχε αποφυλακιστεί το 2019, καθώς του είχαν επιβληθεί πολυετείς καθείρξεις για εμπλοκή του σε κυκλώματα της νύχτας, ενώ είχε απασχολήσει τελευταία φορά τις αρχές τον Ιούνιο του 2020, όταν είχε συλληφθεί εκ νέου για οπλοκατοχή σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας «Δίας» στη Γλυφάδα. 

Αυτή ήταν η δεύτερη δολοφονική επίθεση σε βάρος του, αφού είχε γίνει μια ακόμα απόπειρα, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2018. Οι αλβανικής καταγωγής δράστης φέρεται τότε να τον είχαν μαχαιρώσει στο πόδι. 
 

Πηγή: skai.gr