Συμμορία μπράβων: Ο εκβιασμός που κατέληξε σε φιάσκο και ο δούρειος ίππος

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών, που εξάρθρωσαν οι Αρχές.

Βίαιοι και αιματηροί ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, εκβιασμοί, εκρήξεις, εμπρησμούς ακόμη και στοιχηματισμό σε κυνομαχίες παράλληλα με τοκογλυφία, αποτελούσαν τον «κατάλογο» της πολυποίκιλης εγκληματικής δράσης των μπράβων του Πειραιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η δράση τους έληξε με μια απόπειρα εκβιασμού και έναν «αδύναμο κρίκο».

Συγκεκριμένα, μια αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού ιδιοκτήτη καφέ μπαρ στη Σαλαμίνα στις 25 Ιουνίου του 2019 είναι η αφετηρία των αστυνομικών ερευνών. Η συμμορία επιχείρησε να εκβιάσει τους ιδιοκτήτες ενώ έκαναν εγκαίνια. Θαμώνας τους αφόπλισε και τραυμάτισε μάλιστα τους μπράβους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 35χρονος φερόμενος αρχηγός που συνελλήφθη την περασμένη Πέμπτη, πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα για να καταφέρει διαφύγει. Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν λίστα με 12 καταστήματα που φέρεται να εκβίαζε η συμμορία.

Τη χαριστική βολή στο κύκλωμα έδωσε δυσαρεστημένο μέλος που λειτούργησε ως «δούρειος ίππος» και κατέθεσε στους αστυνομικούς λεπτομέρειες της εκβιαστικής δράσης της συμμορίας, με τους εμπρησμούς, τις εκρήξεις και τις εγκληματικές της ενέργειες, συνδέοντάς τες με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σοκάρουν οι διάλογοι

Ενδεικτικοί της βιαιότητας και της κυνικότητας του κυκλώματος είναι οι διάλογοι και οι αναφορές του 35χρονου φερόμενου αρχηγού, ο οποίος εμφανιζόταν σαν μισθωμένος «από μηχανής θεός», όπως φαίνεται σε μέρος των απομαγνητοφωμημένων συνομιλιών του.

«Του βαράω ένα μπουνίδι. Και βαράω, τον κλώτσησα τον άλλον στο κεφάλι. Άκου τώρα, άμα ρωτήσεις αυτόν που ήταν εκεί. Νεκροί».

Ο αρχηγός περιγράφει πως έβαλε φουσκωτούς να απειλήσουν περιφερειακά μέλη

«Έχω βάλει τρεις φουσκωτούς εκεί, λέω πηγαίνετε μέσα λέω και τσιγκλήστε τον λίγο...Τον εκάνανε, τον εκάνανε κορώνα και χέσ... . Του λέω άκου του λέω φίλε. Εδώ, εδώ του λέω δεν είναι Λειβαδιά. Εδώ του λέω θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούνε».

Υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει σε συνομιλία του τον εκβιασμό καταστηματάρχη.

«Του είχανε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι και ποιον θα σκοτώσουμε σήμερα και θα μας δώσεις τα μαγαζιά και έκλαιγε. Θα σου πάρουμε χαρτζιλίκι και έκλαιγε. Τον σκότωσαν στο ξύλο».

Όταν οι ιδιοκτήτες ανησυχούσαν για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου ο 35χρονος αρχηγός τους καθησύχαζε ότι θα τα σβήσει αστυνομικός. Πράγματι ο αστυνομικός που πλέον συνελήφθη λέει σε συνομιλία του:

«Μην αγχώνεσαι αν έρθει θα του μιλήσω εγώ. Έχω ήδη μιλήσει με τον δικό μου το Διοικητή».

Τα μέλη του κυκλώματος προχωρούσαν σε αγοραπωλησίες όπλων και ναρκωτικών. Είχαν κωδικές ονομασίες για όπλα όπως «Καστάνια», «Μηχανάκι», «Ποδήλατο»,

«Τρυπάνι». Οι κωδικές ονομασίες για ναρκωτικά ήταν «Πέτρα», «Κουφέτο», «Σιντί», «Γλυκάκι», «Λουκούμια».

Ο αρχηγός ήταν σκληρός για τις σχέσεις των μελών της συμμορίας με αντιπάλους

«Εσύ είσαι μεγάλη λινάτσα. Δεν είναι τίποτα του λέω να σε πλακώσω στις μπουνιές του λέω εδώ μέσα να σε κάνω άχρηστο, δεν ντρέπεσαι μωρή παλιοπ...... του λέω, να σε ξεμπλέκω και να σε αβαντάρω και να είσαι φίλος στο facebook με τους ρουφιάνους»

Πηγή: skai.gr