Ολοκληρώθηκε η καθιστική διαμαρτυρία των καλλιτεχνών έξω από τη Βουλή -Την Τρίτη νέα κινητοποίηση

Οι καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για το προεδρικό διάταγμα το οποίο υποστηρίζουν πως υποβαθμίζει τα πτυχία τους- Κλειστά χθες και σήμερα τα θέατρα - Ποια νέα κινητοποίηση ανακοίνωσαν

Ολοκλήρωσαν πριν λίγο οι καλλιτέχνες την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν έξω από τη Βουλή στο ύψος των λουλουδάκων καθώς η αστυνομία τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. 

Μουσικοί και άνθρωποι του θεάτρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος με κύριο αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ.

Την Τρίτη, όπως δήλωσαν, θα επανέλθουν με νέα διαμαρτυρία κάνοντας αυτοκινητοπομπή και μοτοπορεία στους δρόμους.

Συλλαλητήριο

Νωρίτερα, οι δρόμοι γύρω από την πλατεία είχαν επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά, ενώ είχε κλείσει η Βασιλίσσης Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή. Το υπόλοιπο τμήμα της συγκεκριμένης λεωφόρου ήταν μποτιλιαρισμένο, όπως επίσης η άνοδος της λεωφόρου Καλλιρρόης και τα δύο ρεύματα της Αρδηττού. 

καλλιτέχνες

Οι καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι το προεδρικό διάταγμα οδηγεί σε υποβάθμιση των πτυχίων και των σπουδών τους, ενώ σήμερα και χθες δεκάδες θέατρα έμειναν κλειστά.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μουσικοί

Το «παρών» στη διαμαρτυρία έδωσαν δεκάδες καλλιτέχνες

ηθοποιος

ηθοποιος

Δηλώσεις έκανε ο ηθοποιός Νίκος Καραγιώργης μιλώντας για τα αιτήματα των καλλιτεχνών.

kall

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν ακόμη σπουδαστές σχολών υποκριτικής, το σωματείο Ελλήνων σκηνοθετών, μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων και σωματείο εργαζομένων δημοσίων μουσείων.

καλλιτέχνες

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Στο άγονο περιβάλλον που διαμορφώνει η Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας.
Ήδη γνωρίζουμε πως 50 θέατρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα (και άρα σχεδόν διπλάσιες στον αριθμό παραστάσεις που φιλοξενούνται σε αυτά) συμμετέχουν στην απεργία, ενώ στον οπτικοακουστικό τομέα 15 σήριαλ θα σταματήσουν τα γυρίσματα για δύο μέρες.
Στην απεργία συμμετέχουν από χτες και όλοι οι καθηγητές των δραματικών σχολών μετά τη συμμετοχή που ανακοίνωσε χτες το Σωματείο Ανώτερων Ιδιωτικών Σχολών».
 

Πηγή: skai.gr