Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πυρκαγιά στη Δαδιά -Κρίσιμη η σημερινή ημέρα

Ενεργό παραμένει μέτωπο προς το Λύρα η κατεύθυνση και η ένταση του οποίου όμως δεν εμπνέει προς το παρόν ιδιαίτερη ανησυχία.

Συγκρατημένη είναι η αισιοδοξία για το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης φέρεται να έχουν καθηλώσει τη φωτιά στο πυροφυλάκιο της Λευκίμης. Επιχειρώντας ακατάπαυστα για την περαιτέρω αποδυνάμωση και εξάλειψη του εναπομείναντος από χθες πύρινου μετώπου που κινούνταν απειλητικά προς την περιοχή όπου βρίσκεται η αποικία του Μαυρόγυπα, στόχος πλέον είναι, σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες, η πρόληψη αναζωπυρώσεων.

Σήμερα, μάλιστα θεωρείται κρίσιμη ημέρα, αφού από αύριο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και η περιοχή βρίσκεται στο «πορτοκαλί» (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς), εντείνοντας έτσι την επιφυλακή του συνόλου των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων που με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

Η ένταση του ανέμου μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σύμμαχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού και οι επίγειες δυνάμεις κινούνται τόσο περιμετρικά του βασικού μετώπου όσο και διάσπαρτα σε όλη τη δασική έκταση σβήνοντας τις όποιες εστίες εμφανίζονται. Ενεργό παραμένει μέτωπο προς τη Λύρα η κατεύθυνση και η ένταση του οποίου όμως δεν εμπνέει προς το παρόν ιδιαίτερη ανησυχία.

Πηγή: skai.gr