Συγκλονιστικές φωτό από την αίθουσα συνεδριάσεων που έριξαν βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Συγκλονιστικές φωτό από την αίθουσα συνεδριάσεων που έριξαν βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Μετά την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκαν επτά μητροπολίτες και ένας αρχιμανδρίτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ιεραρχίας στη μονή Πετράκη, όλοι όπως φαίνεται σταδιακά θα επανέλθουν χωρίς ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους. Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Orthodox times, βλέπετε την έδρα του συνοδικού δικαστηρίου και την καταστροφή που προκάλεσε σε έπιπλα και έγγραφα το ισχυρό καυστικό υγρό.

Σε λίγο τα μέλη της ιεράς συνόδου που δεν επλήγησαν θα κάνουν μία σύντομη συνεδρίαση και θα καταδικάσουν την επίθεση.

Μετά τις 9 το πρωί θα συνεδριάσουν στη μεγάλη αίθουσα της εκκλησιαστικής κεντρικής υπηρεσίας οικονομικών, από όπου και θα βγάλουν σχετική καταδικαστική ανακοίνωση.

Ο καθηρημένος ιερέας, παραμένει κρατούμενος.

Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών -εκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Έλληνα πρωθυπουργό– είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλοι προκαθήμενοι ορθοδόξων εκκλησιών

Τα μέτρα ασφαλείας στο συνοδικό μέγαρο από σήμερα θα είναι πολύ πιο αυξημένα όπως και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος για την επίθεση με καυστικό υγρό δικαζόταν χθες σε δεύτερο βαθμό για την εμπλοκή τους σε υπόθεση ναρκωτικών και το συνοδικό δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της καθαίρεσης.

Να σημειωθεί ότι σε δεύτερο βαθμό οι κληρικοί δικάζονται με επτά μητροπολίτες στη σύνθεση του δικαστηρίου και έναν γραμματέα.

 

 

Πηγή: orthodoxtimes.gr