Συγκλονιστικές εικόνες από την δολοφονία Μπάκο μέσα στον Κορυδαλλό (VIDEO)

Νέα ερωτήματα για τις συνθήκες φύλαξης στις φυλακές Κορυδαλλού εγείρει βίντεο-ντοκουμέντο που εικονίζει την δολοφονία του αλβανού ποινικού Αλμπέρτ Μπάκο, τον Ιανουάριο, από δύο συγκρατούμενούς του.

Το υλικό, που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Το Βήμα, φανερώνει ότι οι δράστες καταδίωξαν ανενόχλητοι τον αιμόφυρτο Μπάκο στους διαδρόμους του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας.

Σε κάποιο σημείο ο Μπάκο φτάνει σε σιδερόπορτα όπου έχουν υπηρεσία δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι όμως μένουν εν πολλοίς αμέτοχοι και δεν σταματούν το κυνηγητό.

Οι δράστες δολοφόνησαν τον Μπάκο χτυπώντας ανελέητα με αυτοσχέδια μαχαίρια.

Το έγκλημα συνδέεται με την δράση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ΣΚΑΪ έχει επεξεργαστεί το υλικό του βίντεο καθώς οι εικόνες είναι πολύ σκληρές.

Υπ. Δικαιοσύνης: Συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν

Σε ανακοίνωση του για το σημερινό βίντεο από τον Κορυδαλλό το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια. Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή Κυβέρνηση».

«Η δικαστική έρευνα συνεχώς αποκαλύπτει νέες πτυχές του κύκλου βίας και εγκλήματος. Ενώ λοιπόν για πρώτη φορά πέφτει φως σ’ ένα ευρύ εγκληματικό φαινόμενο συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή», σημείωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η εργολαβική δημοσιοποίησή των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν», κατέληξε το υπουργείο Δικαιοσύνης.


Πηγή: skai.gr