Συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Του Μάκη Συνοδινού

Συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, διεκδικεί αύξηση και επέκταση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με βάση τις προτάσεις που έχει διατυπώσει η ομοσπονδία κατά καιρούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα «οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (Νοσηλευτικό, Πληρώματα Ασθενοφόρων κλπ). φαίνεται ότι θα λάβουν μία αύξηση 20 έως 30 ευρώ μικτά πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Πολλά επαγγέλματα που ήταν στην πρώτη κατηγορία υποβιβάζονται (Παρασκευαστές, καθαριότητα, πλυντήρια κλπ). Επαγγέλματα που τώρα λαμβάνουν το Επίδομα της Β’ κατηγορίας (70 ευρώ) αποκλείονται του επιδόματος (Τεχνικοί, Εστίαση κλπ). Επαγγέλματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία όπως της Ιατρικής Υπηρεσίας εντάσσονται στην τελευταία κατηγορία ή αποκλείονται εντελώς του επιδόματος».

«Είναι αδικία οι εργαζόμενοι στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας να λαμβάνουν χαμηλότερη βαθμολογία από τους Εργαζόμενους ίδιων Επαγγελμάτων των Νοσοκομείων. Επαγγέλματα που ασκούν ίδια καθήκοντα (όπως π.χ. φύλακες, νυκτοφύλακες, προσωπικό ασφαλείας) λαμβάνουν διαφορετική βαθμολογία. Δεν θα δεχθούμε μείωση ποσού ή κατηγορίας σε κανέναν υγειονομικό, καθώς επίσης και διαφορετική μεταχείριση των εργαζομένων ιδίων καθηκόντων και επαγγελματιών».

Πηγή: skai.gr