Σχέδιο «αντι-Όμικρον» με ελέγχους από 10.000 αστυνομικούς στις γιορτές

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο Δευτέρα το σχέδιο «αντι-Όμικρον», που προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Στόχος είναι να καθυστερήσει η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς.

Στο σχέδιο «αντι-Όμικρον» θα συμμετέχουν τουλάχιστον 10.000 αστυνομικοί, 300 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 100 στελέχη της ΔΙ.Μ.Ε.Α. του υπουργείου Ανάπτυξης και δεκάδες ακόμη υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς σε εμπορικά κέντρα, κεντρικούς δρόμους, μεγάλα καταστήματα χιονοδρομικά κέντρα, νυχτερινά καταστήματα και μεγάλα πάρτι ενώ διακριτική θα είναι και η παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών στις Εκκλησίες.

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρίσκονται και τα social media για τυχόν μεγάλα πάρτι.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια ενώ θα γίνονται και καταδρομικές επιχειρήσεις, όπου διαπιστωθούν ακραία περιστατικά συνωστισμού και μη τήρηση των μέτρων.

Πηγή: skai.gr