ΚΑΙΡΟΣ

Στους δρόμους οι φοιτητές

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπαιδευτικοί και σπουδαστές, που αντιδρούν στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων κολεγίων.

Μικρή ένταση επικράτησε όταν ομάδα νεαρών μπήκε σε κατάστημα και άρχισε να πετάει στο δρόμο τα εμπορεύματα, ενώ διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε τράπεζα στην Πανεπιστημίου.

Στο μεταξύ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απείχαν από τα καθήκοντά τους οι εκπαιδευτικοί του ΕΜΠ, ενώ στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Με αφορμή τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, εκπαιδευτικό προσωπικό και σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να οδηγηθούν σε υποβάθμιση και κλείσιμο περίπου 30 τμήματα ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της μη αναγνώρισης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων από το υπουργείο Παιδείας και ζήτησαν την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε 33 ειδικότητες των ΤΕΙ, ώστε να λειτουργήσουν με ίσους όρους στην αγορά εργασίας.Πηγή: skai.gr